Despre noi

ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” Bucuresti a fost infiintata, conform legii 26/2000, in anul 2013.

Asociatia OncoPacientilor PHOENIX Bucuresti este o organizatie nonguvernamentala reprezentand pacienti cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informational, juridic, emotional, financiar si medical.

Asociatia a fost infiintata la initiativa doamnei Ioana Cristea, in calitate de pacient greu incercat, cu sprijinul fiicei Madalina Florentina Urucu. In hotararea doamnei a contat si faptul ca in familie au fost rude apropiate bolnave de cancer (tata, sora, unchi, matusi, copii). Inspiratia doamnei Ioana Cristea este mai veche, a venit in urma cu multi ani, in 2005 cand a invins, dupa grele batalii, un cancer in ultima faza.

Asociatia este membra:

ECPC – European Cancer Patient Coalition

APCR – Alianta Pacientilor Cronici din Romania

FABC – Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania

In cadrul acestor coalitii, Asociatia este membra cu drept de vot si militeaza activpentru ridicarea ratei supravietuitorilor de cancer din Romania.

 

Statut

Statut Asociatiei Phoenix

Membri Consiliul Director

Membri Consiliul Director CRISTEA IOANA – presedinte 2. RUSEN ZOIA – vicepresedinte 3. URUCU MADALINA FLORENTINA – secretar Membri de onoare 1. SAVU NICOLAE MIRCEA 2. CONSTANTINESCU AMALIA 3. BRATU FLORICA Membri fara drept de vot(beneficiari/simpatizanti)

Contact

ASOCIATIA OncoPacientilor PHOENIX – Bucuresti Telefon: 0724 262 882 e-mail: ioanacrst@yahoo.com contact@aminvinscancerul.ro web: www.aminvinscancerul.ro Facebook: Asociatia Oncopacientilor Phoenix Adresa poștală: Bucuresti, Str Aleea Domnisoara Pogany, nr 20, sector 6