Descrierea Asociatiei

Patologie Oncologie
Zonă acoperită Teritoriul Romaniei
Descierea Asociației

(scurt istoric, cum a apărut, activitate, scop)

ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” Bucuresti a fost infiintata, conform legii 26/2000, in anul 2013. Asociatia OncoPacientilor PHOENIX Bucuresti este o organizatie nonguvernamentala   reprezentand pacienti cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informational, juridic, emotional, financiar si medical.

Asociatia a fost infiintata la initiativa doamnei Ioana Cristea, in calitate de pacient greu incercat, cu sprijinul fiicei Madalina Florentina Urucu. In hotararea doamnei a contat si faptul ca in familie au fost rude apropiate bolnave de cancer (tata, sora, unchi, copii). Inspiratia doamnei Ioana Cristea este mai veche, a venit in urma cu 9 ani, in 2004 cand a invins, dupa grele batalii, un cancer in ultima faza.

 
Proiecte

 

 

 

 

·          „Doneaza si o viata salveaza!”: proiect  desfasurat cu sprijinul Hornbach Romania de ajutor finaciar oferit pacientilor pentru recuperare, tratament si investigatii (strangere de fonduri prin pusculite la casele de marcat)

·         Proiect de crowdfunding „Vreau sa raman femeie!” pe platforma www.doneazacuavon.ro, proiect care vizeaza strangerea de fonduri pentru oferirea de seturi personalizate proteza cu sutien pentru 50 de paciente cu mastectomie.

 

 
Premii obținute

 

Asociatia  este membra a federatiilor: FABC  Romania (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer), care ofera anual premii pentru activitatile asociatiei; ECPC  BRUXELLES(Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer); APCR Romania  ( Alianta Pacientilor Cronici din Romania). In cadrul acestor coalitii Asociatia este membra cu drept de vot si militeaza activ pentru  ridicarea  ratei supravietuitorilor de cancer din Romania.

 

 

 

 

Ioana Cristea, Presedinte Fondator,

Asociatia OncoPacientilor PHOENIX Bucuresti
Mobil 0724 262882; 0735 185159
e-mail: ioana.cristea@aminvinscancerul.ro, ioana.cristea@aminvinscancerul.ro