“Flashmob Roz”

Asociația Oncopacientilor PHOENIX desfășoară 1-31 octombrie  campania ZILELE ROZ, ediția a V-a, in cadrul căreia a organizat 5 acțiuni:

A marcat 1octombrie, prin eveniment “Flashmob Roz” ca semn de promovare a feminității  si demnității pacientelor cu mastectomie;


  • A oferit 5 seturi de proteze si sutien personalizate;
  • Distribuie 13.000 materiale cu autoexaminarea sânilor la femei si bărbați;
  • A oferit la 30 paciente cu cancer la sân “bonus” screening in cancer Melanom;
  • A organizat eveniment de educație si simulare autoexaminare la peste 300 studenți;
  • Desfășoară screening prin ecografii mamare la peste 100 de tinere.

Asociația OncoPacientilor PHOENIX desfășoară, in cadrul ediției a V-a a campaniei naționale „Zilele Roz”, 5 acțiuni referitoare la conștientizare, prevenție, autoexaminare, screening, informații si sprijin pentru pacienții cu cancer mamar si publicul larg.

Ziua Mondiala de Lupta Împotriva Cancerului la San”, a fost marcata pe 1 octombrie, prin Eveniment “Flashmob Roz” – Semn de promovare a feminității și demnității femeii cu mastectomie, in spațiul Pasajul Universitate București. Au participat peste 55 de persoane dintre care: 21 paciente cu cancer la sân, printre cele mai active beneficiare ale Asociației OncoPacientilor PHOENIX cu simpatizanți, alături de invitații speciali,  Violonist Cristian Balaș si Trupa Dinamic de la Palatul National al Copiilor, reprezentata de profesor Paula Mitru. Ni s-a alăturat si publicul larg, in trecere la acel moment.

In acest cadru, au fost ascultate melodii clasice la vioara, oferite de invitat “pro bono”, un flasmob de   dans  etno oferit tot “pro bono” de dansatorii trupei, ca bucurie in redarea demnității si păstrarea feminității a pacientelor după mastectomie. Asemenea s-au oferit, 30 donații AVON, 5 seturi de proteze de sân cu sutien personalizate, 55 de cadouri roz in principal pacientelor oncologice.

Au fost distribuite peste 2.000 materiale informative si de autoexaminare a sânilor la femei si bărbați, atât participanților pentru familiile lor, cat trecătorilor din la cel moment.

Ca “bonus”, a oferit a 30 paciente cu mastectomie si familiilor screening pentru Cancer Melanom cu  specialiști in dermatologie din cadrul campaniei “Soare fără pete”, ediția a III-a, locație la sediul asociației dar si altele neprecizate, momentan.

Asemenea au fost distribuite, materiale informative si de autoexaminare a sânilor la femei si bărbați.

“Educația roz” organizat la Facultatea de Management si Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala.

La acest ultim eveniment, ca la si celelalte ediții, se estimează ca vor participa peste 400 de studenți si cadre didactice, medic oncolog, paciente, personal specializat in autoexaminare.

In acest cadru se vor preda semne, simptome, recomandări de prevenție a cancerului de sân la femei si bărbați. Se va face simulare, cu probe practice de autoexaminarea sânilor pe manechin didactic.

Asemenea vor fi înscrieri ale studentelor in programul pentru screening mamar bilateral.

Vor fi distribuite materiale informative si de autoexaminare a sânilor la femei si bărbați, atât participanților cat si personalului facultății.

“Screening mamar” va fi asigurat din fonduri strânse de la ISP Focșani, pentru programul de screening al asociației, la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Trestioreanu” București, pana la sfârșitul anului 2018, prin 100 Ecografii mamare bilaterale la 100 de studente de la facultatea de Agronomie din București si alte tinere.

“Asociația militează activ pentru acțiuni de educație si sprijin al pacienților, pentru prevenție si  screening a populației largi in vederea prevenției diverselor forme de cancer si susține activ pacienții cu cancer si familiile lor in vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic si in perioadele următoare, de monitorizare si supraveghere a pacienților. Ca reprezentant al asociației, salut implicările in special ale ONG-urilor de organizare a campaniilor de prevenție si screening pentru cancerul de sân”, a spus Ioana Cristea, președinte al Asociației OncoPacientilor PHOENIX.

Campania “Zilele Roz” este o campanie de prevenție si screening a cancerului la sân la femei si bărbați si vizează, prin diferite acțiuni, conștientizarea unui număr cat mai mare de persoane ca aceasta boala poată fi vindecata daca este depistata la timp, riscul fiind de 1 din 8 femei, vor face cancer in timpul vieții. Printre alte acțiuni ale acestei campanii: distribuirea in fiecare zi de joi, in Piața Universității si Casa de Cultura “Friederich Schiller”, a peste 13.000 de materiale informative de autoexaminare a sânilor la femei si bărbați, participare la evenimente caritabile in rândul femeilor cu mastectomie si acțiuni de educație a studentelor si studenților la Facultatea de Agronomie din București. Campania se desfășoară intre 1-31 octombrie.

Despre Asociația OncoPacientilor “PHOENIX”

ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” București a fost înființata in 2013 conform legii 26/2000, si este o organizație nonguvernamentala, apolitica, reprezentând pacienți cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informațional, juridic, emoțional, financiar si medical. Peste 4.500 de pacienți au fost direct sprijiniți de la înființare si pana in prezent.

 

President

CRISTEA IOANA
Association OncoPacientilor PHOENIX București