Campanii

Campanii de prevenție prin informare, educare, screening prin investigații și flyere de autoexaminare, în principal, prin sesiuni de educație a tinerilor din licee și facultăți – vizați sunt 700 elevi și studenți/an;

Distribuire de materiale informative – peste 100.000 flyere. Flyerele se găsesc permament la secția de Oncologie Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, parter, langă fișer.

1. „Soare Fără Pete” (principala perioadă mai – septembrie 2021) event și emisiune TV – de marcare a ZMCP prin educare/informarea oncopacienților și publicului expus la risc. Campania se desfășoară prin distribuiri de flyere cu autoexaminarea petelor și alunițelor prin regula ABCDE, dermatoscopii gratuite, educație la Palatul Copiilor București , dar și prin oferirea de creme emoliente pentru pacienții cu limfedem;

2. „Zilele Roz” (principală perioadă 1 –  31 octombrie) event de marcare “Flashmobul Roz” a ZMLICS prin program artistic în curtea spitalelor Oncologice, pentru solidaritate și încurajare. Campania se desfășoară prin distribuiri de flyere cu autoexaminarea sânilor, oferire set proteze de sân cu sutien, ecografii mamare gratuite, educație și simulare cu material didactic la Facultatea de Agronomie UAMSB. Mai multe informații se pot găsi în pliantul pentru campania Zilele Roz ce se poate acces în următorul link;

Vreau să rămân femeie” – 115 beneficiare, au primit gratuit set proteze de sân cu sutien. Activitatea vizează sponsorizări și strângere de fonduri pentru oferire de set personalizat de proteza de sân cu sutien special, pentru paciente cu mastectomie.

3. „Fumatul te costă, chiar și viața” (educația studenților) – campania se desfășoară prin distribuire de flyere cu atenționarea riscului de îmbolnăvire.

CAMPANII 2021

FEBRUARIE

1. ,,Cancerele și Cancerul de piele” – Asociația Oncopacienților Phoenix a organizat anul acesta în luna februarie, ,,Cancerele și Cancerul de piele”, eveniment online cu prilejul ,,Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului” pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă bolnavii de cancer, dar și de-a conștientiza publicul larg cu privire la această maladie. Speakerii evenimentului, medici oncologi, dermatologi au vorbit pe larg despre situația din România.

 

Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX și organizatorul evenimentului, a declarat că ,,În cancer viteza este cea care contează. Viteza este necesară, de aceea consider foarte, foarte importantă prevenția în cancer. Ca oncopacient și ca reprezentant al asociației nu pot să nu-mi exprim îngrijorarea față de creșterea numărului de decese în rândul pacienților cu cancer în ultimii ani, mai ales în această perioadă a pandemiei. În jurul meu au fost foarte multe decese, în rândul beneficiarilor asociației pe care o reprezint”, a precizat Ioana Cristea.

MAI

2. „Soare fără pete” (ediţia a V-a) – Asociaţia OncoPacienţilor Phoenix a organizat anul acesta  „Soare fără pete”, ediţia a V-a,  o campanie de prevenire a cancerelor de piele susţinută de Novartis, Bristol Myers Squibb, ACM, MagnaPharma, ISP Focşani, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi Primăria Municipiului Constanţa. În cadrul ediţiei de anul acesta, Asociaţia OncoPacienţilor Phoenix (AOP Phoenix) a organizat şi difuzat evenimentul online „Cancerele de piele în actualitate, de la A la Z. De la prevenţie la diagnostic timpuriu şi tratament”. Evenimentul a reunit prezentări ale unor medici renumiţi, privind informarea şi educarea pacienţilor cu cancere de piele şi a publicului larg, la debut de sezon estival.

OCTOMBRIE

3. ,,Cancerul de sân în actualitate – De la prevenție la diagnostic și tratament timpuriu” -Evenimentul ce va avea loc luni, 18:00 octombrie și va fi transmis live pe pagina 360medical.ro, pe pagina de Facebook 360medical.ro, dar și pe pagina de Facebook a organizatorului. Asociația OncoPacienților PHOENIX, face parte din acțiunile campaniei Zilele Roz, ediția a VIII-a, 2021, de prevenire a cancerului de sân și își propune conștientizarea, informarea și educația medicală a pacientelor cu cancer la sân, dar și a publicului larg, în context pandemic.

 

,,Cea mai importantă rămâne prevenția cancerului de sân prin informare, educație, screening, mai ales la persoanele aflate la risc în familie, care ar trebui să fie implicate total. Cum știm femeile pot face cancer la sân în raport de 1/8, cancerul nu așteaptă!”, a atras atenția Ioana Cristea.