Grup suport

Multe persoane au un sentiment acut al unicității propriei suferințe și experiențe iar ei cred că sunt singurii care trec prin așa ceva. De-a lungul timpului, Dna. Ioana Cristea - fondatoare Asociația Oncopacienților Phoenix, si-a propus să faciliteze exprimarea deschisă a gândurilor și emoțiilor pacienților oncologici pentru a veni în sprijinul acestora într-o perioadă complexă mental și fizic. Modalitățiile prin care a făcut posibil acest lucru, au fost diverse:

Terapie prin artă – prin care a urmărit nu doar  încurajarea oamenilor să se exprime liber prin intermediul picturii, desenului sau a modelajului, dar atelierele de artă au avut și un scop caritabil, prin care aranjamentele de mână făcute de ocopaciente, au fost oferite altor pacienți de cancer în faza terminală sau internați în secții de oncologie.

Oferirea de suport emoțional și sprijin în navigarea pacienților oncologici  – prin sfaturile și sprijinul pe care Dna. Cristea și Asociația Phoenix le-a oferit pacienților oncologici, aceștia au putut obține mai ușor informațiile necesare managementului eficient al bolii. Îndrumările telefonice sau prin email, explicațiile și informațiile oferite de Asociație, facilitează procesul prin care persoanele cu cancer se pot trata, interna, sau afla (de ex.) de unde pot obține certificat de handicap, sau accesarea altor drepturi oferite de statutul lor de pacient oncologic.